Огромно дърво се стовари върху къщи в Столипиново, сигнализираха читатели на TrafficNews.bg. Все още няма яснота дали има пострадали хора. На мястото има полиция. 

Из целия квартал има още доста поражения. По-късно стана ясно, че още едно дърво, но по-малко, също се е сгромолясало. Улиците са под вода, хората се опитват да я изгазят, за да стигнат до къщите си. В квартала спря и токът. Мястото на инцидента е пресечката на ул. "Славия" с ул. "Възход", обясни наш читател. Според него жители на квартала са останали без покриви и назрява недоволство сред хората.

Припомняме, лятна буря удари Пловдив  - ураганен вятър, гръмотевици и дъжд се стовариха над града. Бурята този път дойде от изток и се насочи към центъра на града. Температурите буквално паднаха за минути, а вятърът е толкова силен, че огъва дърветата. На много места в града има паднали клони. 

Масивен клон се сгромоляса в центъра на града. Той е съборил част от тентата на магазин на улица „Железарска”. Дървесната маса е прекъснала и жици, намиращи се непосредствено под него.