Пловдивската прокуратура образува досъдебно производство по случая „Гроздан Петев”. След публикувано от TrafficNews.bg видео, на което въпросното момче пребива свой връстник, прокуратурата се самосезира и назначи проверка по случая. През това време са разпитани свидетели и участниците в побоя.

Месец по-късно е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщиха от прокуратурата за TrafficNews.bg.

Предстои да бъде назначена медицинска експертиза. Отново ще бъдат разпитани Гроздан, потърпевшият и свидетелите на самия побой. Производството ще продължи до 25 юли.

Припомняме, че до реакция от страна на държавното обвинени се стигна след публикация на TrafficNews.bg, в която ви показахме как момче става жертва на бой. Агресорът бе Гроздан Петев, който се оказа и стар познайник на полицията.

Въпреки че едва е навършил пълнолетие, срещу него има заведени 12 жалби за различни престъпления. Осъждан е на 6 месеца условно за кражба. Има две пробации, а в момента има висящо дело за причиняване на лека телесна повреда.

По време на зверския бой момичета и момчета са били в градинка в Гагарин. С тях е бил и побойникът, който след като си разменил обиди с едно от момчетата, го нападнал с юмруци и ритници.  

Събралите се момчета се опитали да го спрат, но не успели да му попречат. На видеото се чуват гласове, призоваващи Гроздан да престане. Едно от момичетата се опитало да прекрати налагането, но и тя не могла да спре яростния хулиган.

19-годишното момче  не подбирало дали удря момиче, или момче. Според запознати бие всеки ден по 1-2 момчета, по-малки от него.

Само ден след публикацията ни десетки младежи се свързаха с нас, за да споделят, че също са жертви на Петев. Един след друг заваляха и коментари, които бяха насочени негативно към агресивното момче. До нас стигна и разказът на свидетел на боя. Според него причината за боя е бившето гадже на Гроздан. Момичето е било целувано от бития и това ядосало хулигана.  Това се е случило и с други момчета, които са имали каквито и да било отношения с бившото гадже.

Още по темата може да прочетете ТУК