Съдът отложи за пореден път делото срещу Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, обвинена, че е поръчала екзекуцията на цялата си рода, в Окръжния съд в Пловдив.

На първото заседание Иванка не се яви в съдебната зала, тъй като била болна. Съдът разпореди на следващото заседание да бъде представена медицинска експертиза за състоянието й, тъй като в противен случай ще бъдат наложени глоби на нея и адвокатът й.

Обвиняемата отново категорично отрече да е подготвяла масовото убийство на шестима членове на семейството на брат й Стойчо Ройдов.

"Нямам никакъв мотив за подобно нещо. Всичко има само една цел – да бъда спряна да търся, да заведа дело и да бъде лишена от наследнически права. Аз съм наследник и имам права. За баща ми в Америка става въпрос и говорим за неговото имущество”, заяви подсъдимата Иванка Ройдова пред БТВ.

В съдебната зала племенникът на Ройдова поиска да бъде признат като частен обвинител за нанесени му щети, тъй като замисълът на леля му за масовото убийство на цялото му семейство помрачили атмосферата на сватбата му.

Съдът не прие този аргумент и отложи делото за 6 юли, за да могат племенниците на Ройдова да обжалват отказа.