Жълт код за обилни валежи от дъжд е в сила за 19 области на страната на 27 май. Има такъв и за Пловдив, но той няма връзка със спечелената от Ботев Купа на България, така че бъдете внимателни. Температурите ще останат близко до днешните, максималните ще са между 15 и 20 градуса по Целзий. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупреждението за опасни метеорологични явления важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали, Хасково и Русе. Очакваните количества валежи са между 15 и 30 литра на квадратен метър.

Специално за Пловдив синоптиците предвиждат валежи през целия ден и максимални температури не повече от 17 градуса в следобедните часове. Така че не излизайте без чадър.

От НИМХ предупреждават хората да бъдат внимателни за възможност от локални наводнения.  Очакваните силни гръмотевични бури ще затруднят и шофирането. Не се препоръчват излети планините. Добрата новина е, че от следващата седмица времето ще се затопли и ще има повече слънчеви часове. В четвъртък се очакват температури от 30 градуса по Целзий.