Зелен "Нисан Микра" "подгони" работници от "Чистота" на пешеходната пътека срещу църквата "Света Петка". Нарушителят е засечен по време на съвместната акция на Traffic  Security ,  Виайлет такси и TrafficNews.bg  „Спри! Дай път на пешеходеца”. 

До края на месеца екипите на Traffic  Security и водачите на таксиметрови автомобили, които работят за Виайлет такси, ще следят за нарушители на пешеходните пътеки в града. Те  използват таблетите, монтирани на таблата на автомобилите, за да правят видеоклипове на нарушителите. След това записите  се публикуват в TrafficNews.bg. 

Поредният хулиган /а може би хулиганка/ е заснета, докато пресича на червен светофар бул. "Княгиня Мария Луиза" . На пешеходната пътека от другата страна на тротоара вече пресичат 5-6 работници със светлоотразителни жилетки, натоварени с метли и чували. При вида на зеления "звяр" , те се разбягват като пилци, търсейки спасение на тротоара. 

 

Ръководството на ОД МВР – Пловдив също  подкрепя кампанията, като клиповете с нарушенията ще бъдат предоставени на полицията и те ще вземат необходимите мерки, за да санкционират нарушителите.

Така че камерата вече работи! Спрете и дайте път на пешеходците иначе рискувате да попаднете в новините!

Читателите, които желаят да подкрепят кампанията „Спри! Дай път на пешеходеца”, също могат да се включат в нея, като ни изпращат клипове на водачи, които отнемат предимството на пешеходците.