Пловдив днес ще бъде озвучен от гръмките звуци на 6- и 8-цилиндрови мотори, а пловдивчани ще станат част от автомобилно зрелище и истински празник за очите и ушите. Поне така обещават организаторите на националния „BMW събор", който ще се проведе днес в Панаира.

Навръх Гергьовден за почитателите на баварската марка под тепетата ще има много нови атракции, интересни шоу програми и състезания на дрифт арената на Панаира. И за първи път в България ще бъде създадено мобилно BMW представителство, където феновете ще могат да се насладят на всички актуални модели коли, мотоциклети, велосипеди и на лайфстайл продукти.

По време на 16-ото издание на BMW събора, естествено, ще има и конкурси за външен вид на автомобилите. В тях главно участие ще имат зрителите и феновете на марката, а край на събора ще сложи страхотно мото шоу.

Такива са предварителните нагласи, с които организаторите от „BMW клуб България" се канят да направят празник за пловдивчани. У нас обаче все още нагарча от вчерашните "екшъни" по улиците на Пловдив, в които "главни герои" бяха точно BMW-та. Първо момче с BMW се вряза в дърво, след като реши да не изчака преминаващите с предимство по основен булевард и с газ тръгна да завива наляво, а след това друг пловдивчанин с BMW отнесе мантинелата на бул. “Васил Априлов“, която хвърча чак до другия тротоар. И в двата случая шофьорите на баварците бяха млади момчета, които по щастлива случайност се разминаха без тежки травми.

Призоваваме всички любители на "бавареца" да правят шоу на националния си събор, а не по пътищата на страната.