Пловдивчани, които прекараха безсънна една нощ, а на следващия ден бяха евакуирани от домовете си заради откритите 3 стари авиационни бомби, по всичко личи, че няма да се успокоят скоро. След като тази сутрин изпод земята изскочи още една - четвърта, и то по-голяма, бомба, мястото около блоковете 245 и 248 в Тракия е буквално окупирано от полиция, а полицейски ленти ограничават преминаването на вече доста по-широк периметър. Но и това се оказа предпоследна цифра - защото малко след това беше открита и... пета, по-малка бомбичка.

В момента пак се чакат специалисти, които да обезопасят взривното устройство. Припомняме, за първата еднометрова бомба, която беше открита преди два дни, бяха необходими доста часове, докато сапьорите си свършат работата. Много тракийци напуснаха жилищата си и отидоха да спят при близки от страх бомбите да не избухнат.

Точно до мястото, от което бомбите никнат една след друга, има аптека, която обаче не работи. Възрастен пловдивчанин, едва докретал до мястото, не успя да си купи лекарства, видя репортер на TrafficNews.bg. Човекът беше видимо притеснен и се чудеше накъде да потегли.

И така - пак чакаме сапьорите, дано този път да дойдат по-бързо. И дано четвъртата бомба се окаже последна. А как устройствата не са били открити при строежа на комплекса, като се има предвид, че се е знаело, че тук е имало военно летище... остава загадка. Поне за нас.

Междувременно бомбите в ЖР Тракия родиха нов "тракийски" фолклор. Новият поздрав на тракийци е: - Как си? - БОМБА! А някои започнаха да си тананикат: Бомба, бомба, паднала е бомба! Нова мацка, руса секси бомбаааа! Друг пловдивчанин пък не без основание се запита: Тия полицаи и сапьори металотърсач нямат ли - да проверят района, и да се приключи? Ако нямат - мога да им услужа...

Четете още: 

Вдигат бомбата! 5 блока в ЖР Тракия са евакуирани СНИМКИ и ВИДЕО

Авиобомбата в Тракия все още не е обезопасена, чакат се сапьори от София

Хаос в Тракия заради намерения снаряд! Хора се евакуират, полицията си тръгна ВИДЕО