Помните ли Христо? Агонизиращото малко куче, залято от неизвестен засега садист с разтопен асфалт? Историята на кученцето, която потресе българите, ви разказахме преди две седмици. Тя предизвика лавина от коментари - гневни и осъдителни, а много от нашите читатели позвъниха в редакцията, за да попитат могат ли да осиновят кученцето.

"Засега Христо остава при мен, докато се възстанови. Надявам се само да оцелее. За момента не търсим дом, молим се да оживее. Състоянието му е променливо, както нищо няма - и хоп инфекцийка. Сега пие два антибиотика. Единият ще е до утре, ще му направят пълна кръвна картина и ще видим. Все пак беше залят с токсична гадост... Не се знае какви са пораженията."

Това ни разказа Любка Митова - младата жена, която спаси кученцето, като го закара в Централната ветеринарна клиника в София, и до момента се грижи за финансовото обезпечаване на лечението на Христо. От нея разбрахме, че въпреки преживяното кученцето е хиперактивно, гризе всичко. Играе и се храни, но това не означава че е ок. 

Вчера Христо - заедно с "придружителите си" (на снимката по-долу), се повози от клиниката до дома на Любка. Оказало се, че има инфекция, а анемията се е задълбочила и се наложило жената да го остави още няколко дни за наблюдение и лечение. 

Опасността за кученцето не е преминала. А човекът, който извърши тази жестокост, си ходи свободно между нас. Такива са реалностите...