Пловдивчанин се нареди сред най-добрите в световният дентален бранш на Международното Дентално Изложение в Кьолн Германия.

Снимката на д-р Венцеслав Станков беше поставена редом до едни от най-известните световни имена в стоматологията на денталния форум (IDS, който е с 40 - годишна история.  В рамките на петте дни на панаира 2 305 изложители от 59 страни включително и България, представиха последните продукти, разработки и тенденции в денталната индустрия. 

Зъболекарите, които посещават изложението, се запознават с напредъка на технологиите, които подобряват ежедневната практика и оптимизират диагностиката и лечението. България е сред държавите, които предлагат изключително високо качество на стоматологичните услуги. Освен, че българските лекари получават изключително добра подготовка, много от тях инвестират в допълнителни обучение, курсове и практики, за да надградят познанията и уменията си. Опитът на младият пловдивски лекар  в микроинвазивната пародонтология и имплантология са причината той да бъде признат от колегите си от Европа и Щатите.

Д-р Венцеслав Станков е завършил дентална медицина през 2007 в  Медицинския университет в Пловдив. Той е редовен член на Българската академия по естетична стоматология (БАЕС),  GIDE study club и  член на Zimmer club. Той е национален лектор и ръководи множество курсове за след дипломна квалификация.