Блиц криг срещу Дани Каназирева спретнаха съветниците от ГЕРБ и БСП на днешната сесия.  По време на обсъждането в Общинския съвет по казуса с акциите в Международен панаир Пловдив, лидерът на „Съюз за Пловдив”  критикуваше действията на градската управа за приетите акции миналата сесия.

Това отприщи яда на част от съветниците в ГЕРБ.

„Госпожо Каназирева, вие надминахте учителя си! Можем да кажем, че вие сте пловдивският Радан Кънев! Така и не разбрахме в опозиция ли сте или в управлението на Пловдив? Пред камерите говорите едно, но имате заместник-кметове по райони”, заяви Петър Петров от ГЕРБ.

Ангел Иванов от БСП пък искаше да знае колко точно зам.-кмета има „Съюз за Пловдив” по кметствата.

Дани Каназирева им отговори, че „Съюз за Пловдив” има принципна позиция и винаги са отстоявали интересите на пловдивчани.

„Още в самото начало заявихме подкрепа за десен модел на управление в Пловдив. Ние не сменихме нито веднъж позицията си за Панаира, а вие го сторихте три пъти. Пловдив трябва да има самостоятелно местно самоуправление, а не да се диктува от партийни централи. Имаме точно трима заместник-кметове по райони, които провеждат политиките на Съюз за Пловдив, но явно те не минават в Общинския съвет”, отговори Каназирева.

Вихър Захов от ГЕРБ пък стигна и по-далече като сравни риториката на адвокатата с тази на Лютви Местан. Захов заяви, че познава добре Каназирева от престоя й в ГЕРБ като разкри, че тя не е издържала проверката, за да остане на партията.