Един от най-апетитните парцели в ЖР „Тракия” ще се превърне в парк с различни атракции и зони за отдих, научи TrafficNews.bg. Днес общинските съветници гласуваха промяна на статута на площ от 9446 кв.м, заключена между булевард „Освобождение” и източно от улица „Георги Божков”. Това е парцелът точно до Лидъл, където често гостуват различни циркове.

В мотивите на решението е записано, че тази година в ПУП-а на имота от близо 10 декара е било записано, зоната да бъде с предназначение за урбанизиран начин на трайно ползване – за обществен комплекс. С този ПУП теренът лесно можеше да бъде предназначен за строителство на жилища или бизнес сгради.

С новото решение обаче в подробния устройствен план е записано, че зоната става публична общинска собственост, а предназначението му се изменя в „За спорт, атракции и зеленина”.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров заяви пред TrafficNews.bg, че мястото е чудесно за изграждането на парк, още повече при по-голямото строителство в зоната през последните години.Идеята е там да се обособят зони за отдих, детски и спортни площадки, както и други атракции.