Областният управител Здравко Димитров върна за ново обсъждане решението на Общинския съвет от миналата сесия, с която Община Пловдив придобива  20,63 % от акциите на Международен панаир Пловдив АД.  Предложението влиза в дневния ред в извънреден порядък, часове след срещата между Зико, кмета Иван Тотев и  Бойко Борисов.  На нея лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да позволи името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси. Борисов възложи на кмета и губернатора да отменят решението възможно най-скоро.

В мотивите на Здравко Димитров да наложи вето на решението обаче има и законово основание. Оказва се, че решението на ОбС- Пловдив е било взето без съгласуване с Агенцията по приватизация, което било задължително при сделката за Панаира. Така самото решение, гласувано преди две седмици, се оказа незаконно. По всяка вероятност общинските съветници утре ще отменят предходното си решение

Не се знае какво ще бъде развитието и с новата пловдивска опера, която трябваше да се построи на мястото на първа палата на Панаира.

Очаквайте подробности в TrafficNews.bg