До колелото на Метро задръстването е зверско, алармираха няколко читатели на Trafficnews.bg. "В посока Макдоналдс пътувам повече от 10 минути от Метро, още не съм стигнала до кръстовището на Ескалибур", изплака наша читателка. 
 
Причината за огромната тапа, която изнерви пловдивчани и продължава да ги възмущава, е ремонт на бул. "Санкт Петербург". По-големият проблем обаче според читателите ни е, че на мястото, където очевидно движението е затруднено, няма полиция. "Може ли такова безобразие - от 3 ленти да затворят двете, без да има полицаи, които да регулират кръстовището", ни пише друг наш читател. 
 
И уточнява, че всъщност полицаи до колелото на Метро и след Аграрния университет преди новия надлез има, но били застанили с радар. А униформените, които били на SPS-а, "се правеха на катаджии" и спираха наред.
 
"Може ли днес да има толкова много полиция по улиците, а там, където трябва, да няма?", пита пловдивчанинът.
 
Междувременно репортер на TrafficNews.bg видя, че табела на мястото, която да указва, че има ремонт и движението се отбива, няма. Шофьорите виждат в последния момент патрулката, препречира булеварда, и разбират, че пътят е затворен, набиват спирачки, след което преминават в дясна лента и засичат пътя на останалите.