Огромна дупка зее втори месец на едно от най-знаковите места в Пловдив - пред входа на античния Одеон, който попада в туристическата зона на града. Ямата все повече се разширява и става по-дълбока. Всекидневно покрай нея минават стотици и се възмущават. Намира се на ул. "Гурко", която свързва главната пешеходна отсечка на Пловдив с ул. "Отец Паисий".

"Имам чувството, че някой краде паветата, а отдолу изгребва пясъка", коментира съсед.

И посочва, че дупката е на не повече от стотина метра от сградата на голямата община. Човекът твърди, че всеки ден отговорни фактори от града обядвали в близките заведения и не забелязвали тази язва, пише 24 часа.

"Разбираме да се е появила вчера, но тя е от два месеца", негодуват минувачи.

Шефът на "Старинен Пловдив" Минко Кафтански заяви, че това е работа на кметството на район "Централен". "Дупката не е в архитектурния резерват, за който аз отговарям", каза той.

Кметът на "Централен" Георги Стаменов пък заяви, че не е в неговите правомощия, а на главния инженер на общината Йордан Калев. "Обявили сме обществена поръчка за ремонт на тротоарни настилки. В края на месеца отваряме офертите, но ще гледаме да запълним тази дупка по-рано", обеща Калев.