Няколко пловдивски семейства ежедневно рискуват здравето си като минават през импровизиран мост, направен от фирма „Щрабаг”.  Наш читател, който живее на булевард „Руски” ни изпрати снимките на въпросното „съоръжение”,  което трябва да прекосяват деца на 3 -4 години. Ето и неговата позиция:

„От 5 дена на бул. „Руски” 99, точно до входната ни врата работниците на Strabag изкопаха 1 дупка,където минават дебели кабели с ток, на кооперацията ни. Няма лошо да се направи,но дупката  1 метър, с минаващите кабели бе изоставена, а отгоре сложен един палет, върху който трябва да минат на ден по няколко пъти живеещите в кооперацията. Имаме 4 малки деца по на 3-4 години. Всяко прескачане на препятствието е свързано с – „Чакай, маме, аз да мина първа,ти прескочи,внимавай как стъпваш и тн.

Това „съоръжение”  се крепи на някакви плочки, които всеки момент ще паднат и може да стане голяма беля. Моля реагирайте по някакъв начин да дойдат да си го оправят- на 20 метра има същата дупка, но там сложиха стабилен желязен мост с парапети”, пише нашият читател.

Наш репортер предаде сигнала на кмета на район „Централен” Георги Стаменов. Той заяви, че този ремонт е от компетенциите на Голяма община, но пое ангажимент да изпрати служители, които да говорят с фирмата изпълнител, които да обезопасят дупката и да сложат нормален парапет.