Съборено от вятъра дърво едва не предизвика тежка катастрофа на натоварения път Пловдив-Асеновград. Стволът на дървото се пречупил от поривите на вятъра и то се стоварило върху пътното платно, съобщи читател на TrafficNews.bg. Инцидентът станал в 20 ч. тази вечер.

Дървото се стоварило върху пътя няколко секунди след като читателят ни минал оттам с колата си. И макар на него да му се разминало, следващият шофьор нямал такъв късмет. Дървото се стоварило върху колата.

Читателят ни обърнал и се върнал на мястото, но шофьорът на пострадалия автомобил вече бил потеглил, оставяйки след себе си части от бронята. Не е ясно дали някой в колата пострадал.

Дървото обаче останало на пътя, блокирайки го почти изцяло. Читателят ни и още доброволци се заели да го преместят оттам, за да не бъде блокирано движението и да не стане инцидент. Подали сигнал на 112. За по-малко от 10 минути бил изпратен пожарен автомобил, за да им помогне в разчистването на пътя.

Докато те чистели пътя от останките от дървото, преминаващите и бързащи по пътя си шофьори ги поздравявали с „Българи юнаци!”.

Вижте СНИМКИ от инцидента: