Шофьор с бременна жена в колата неколкократно нарушил правилата за движение, създал опасности за катастрофа и дори се опитал да се кара с други участници в движението. Историята ни разказа читателка на TrafficNews.bg, която се сблъскала с изпълненията на мъжа в края на миналата седмица.

Читателката ни била спряла на паркинга на магазин в ЖР „Тракия”. Тръгвайки да излиза от паркинга била засечена от малък джип, който влизал там, завивайки наляво, но без да подаде мигач.

„Явно този човек смята, че винаги и навсякъде е с предимство. Набих спирачки, той съвсем невъзмутимо си продължи”, разказва жената и илюстрира случката със схема на случилото се.

„В следващия момент аз си продължих направо, спазвайки онзи член от Закона за движение по пътищата, който гласи :

Чл. 8. (1) Водачите на пътни превозни средства използват дясната половина на пътя по посока на движението си, освен в случаите, когато с пътен знак или със светлинен сигнал е указано нещо друго.

Господинът обаче явно се движи по други правила, защото караше в лявата половина на пътя, т.е в насрещното движение. В следващия миг реши, че ще паркира вдясно - рязко зави и отново ме засече, този път в пъти по-рисково от предния”, продължава разказа си читателката ни и отново демонстрира станалото със схема.

„Този път наруши друг член от закона и отново създаде предпоставка за катастрофа.

Чл.5.

4. да не извършва маневри, изразяващи се в последователно внезапно преминаване в лентите за движение

Отново набих спирачки и натиснах продължително клаксона, защото тотално бях втрещена от наглостта му”, пише читателката ни. Тук се стигнало обаче до още едно усложнение – наглият шофьор искал да започне скандал.

„Той спря колата си както беше пред  моята и слезе да ми се скара. Въпросът му беше: „ Какво си тръгнала да ме изпреварваш отдясно“ . Обясних му, че в случая той се движи в насрещното и ми отнема предимството, а той ми опонира с „ Къде има тука знак , че това е насрещното?!”.  Наистина се зачудих този човек книжката си в дивия Тексас ли я е получил”, коментира жената. Но най-големият шок за нея тепърва предстоял.

„Следващото още по-втрещяващо за мен беше, когато от автомобила му слезе жена в напреднала бременност. Стана ми ясно,че щом този простак не се замисля за сигурността на бременната жена, която вози, е напълно безсмислено да продължавам спора”, коментира читателката ни. Шофьорът обаче бил на друго мнение.

„Каза ми: „ Айде да те видя как ще ме изпревариш отдясно“.  Естествено, беше съвсем невъзможно да продължа в дясната си половина от пътя напред”, обяснява жената и прилага снимка на ситуацията.

„Реших да го заобиколя отляво, като очаквах той да ми попречи, както се и случи - започна да дава назад, явно реши, че ще ме изплаши. Така за трети път и съвсем умишлено създаде за трети път предпоставка за ПТП. Аз бях решила,че няма да му отстъпя и този път, като намерението ми беше  да повикам КАТ в случай на задълбочаване на конфликта. Господинът простак явно разбра, че няма да ме изплаши, и отмести автомобила си”, коментира читателката ни.

„Този човек с цялото си поведение показа абсолютно непознаване и неспазване на законите : „Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата: 1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди”. Най-фрапиращото за мен е,че с наглостта си обвинява съвестните шофьори, че се движат по правилата за движение и имат нахалството да му пречат да си кара където пожелае. Страшното е,че този човек ще възпита и едно все още неродено дете явно в същата арогантност и наглост”, завършва писмото си потърпевшата.