Две млади момичета решиха, че могат с това, което обичат да правят, да помогнат на 17-годишния Петьо от Пловдив, нуждаещ се от средства, за да може да продължи да ходи. Те са Ваня Христова и Моника Атанасова и са фотографки.

Идеята на двете момичета им хрумнала, когато станали свидетелки на фотосесия на техен колега на Гребната база, с която подпомагал деца в неравностойно положение. Тогава момичетата, които прочели за Петьо в медиите и неговата мечта, решили, че има начин и те да помогнат на пловдивчанина. И така хрумката им се превръща в реалност - пловдивчанките организират две благотворителни фотосесии в подкрепа на Петър Мавродиев.

Едната ще бъде на 21 април, петък, от 10 до 18 часа на Гребната база. Другата е на следващия ден, в събота, пак от 10 до 18 часа, но на Пеещите фонтани в Цар-Симеонова градина. Цените на фотосесиите са 5 лева за 5 кадъра и 10 лева за 10 кадъра. А който иска предварително да се запише за сесия, може да напише на момичетата във Фейсбук страницата им.

Нека помогнем! Да отскочим в петък и събота до Гребната и Цар-Симеоновата градина и да се щракнем. Две момичета ще ни направят професионални смики, а ние ще помогнем на едно момче да сбъдне мечтата си.

Защото Петьо, който се е родил с детска церебрална парализа и който не се предава, го заслужава! В ортопедична клиника във Виена на Петър е направен специален анализ на походката. След много трудности са отпуснати средства и за операция на левия му крак, която да му позволи да ходи нормално.

Нужни са обаче още около 10 хиляди евро, свързани с разходите по пътуванията до Австрия, престоя и поставянето на следоперативна ортеза. Семейството няма откъде да намери тези средства.

Надеждата им е, че всеки с добро сърце да помогне, за да бъде събрана необходимата сума и операцията да стане реалност. А с нея да се сбъдне и мечтата на Петър за нормален живот.

Всички ние можем да помогнем, пращайки SMS с текст DMS PETAR на телефон 17 777.

Едното от момичетата, подали ръка на Петьо - Ваня Христова