Съпричастните към съдбата на 17-годишния Петьо от Пловдив, страдащ от детска церебрална парализа, не свършват! Мечтата на момчето е напълно достижима - той просто иска да се оперира и да води пълноценен живот. Съвсем малко не му достига до сбъдването на тази цел. Пари за нужната операция има, но не и за разходите по пътя и престоя във Виена, където ще бъде направена тя, както и за тъй необходимата му следоперативна ортеза. В четвъртък се организира благотворителна вечер-концерт в помощ на ученика от Търговската гимназия.

За да бъдат част от кампанията "Доброто е заразно - сподели го за Петьо", ще се включат известни изпълнители: Соня Немска и Андреас, както и много други! Събитието ще се състои в ресторант "Читалището" на 20 април от 18,30 часа. Входът е благотворителен на стойност 15 лева, а консумацията по избор. Всички, които искат да помогнат на Петьо и да послушат хубава музика, могат да направят резервация на телефон 0898 795 850.

С историята на Петьо сме ви запознавали неведнъж. Момчето се ражда преди 17 години с детска церебрална парализа. Болестта засяга най-вече краката му, а през последната година и половина левият му крак започва да се изкривява значително. Момчето трудно ходи само, нуждае се от помощта на родителите си и близки. А иска да е самостоятелен, независим. Не иска да е тежест за тях - иска да се справя сам и да се чувства пълноценен.

Възможността за това е налице - вече са осигурени средства за операция на крака на Петьо в клиника във Виена, където вече му е бил направен анализ на походката. Семейството обаче не може да си позволи сумата, нужна за пътуването, престоя и задължителната ортеза, която държи крака изправен след операцията. Всичко това ще струва около 10 000 евро.

Всички с добро сърце могат да помогнат на Петьо да постигне мечтата си. Кампанията в негова подкрепа вече набира сила. Последният пример - фризьорка с добро сърце, която направи прически с благотворителна цел, за да подпомогне семейството на ученика. Започната е и DMS кампания, чрез която всеки може да помогне на младия пловдивчанин.

Вие също можете да го направите, като дарите 2 лева за Петьо. За целта изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS PETAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).