Автори на грабеж в Пловдив са разкрити от полицията.

Криминалисти от Шесто районно в Пловдив. Оперативно-издирвателните действия стартирали на 1 април. Това станало непосредствено след получен сигнал, че около 23:15 часа на булевард “Цариградско шосе” двама нападнали с нож 43-годишен мъж и му откраднали ръчен часовник.

Пострадалият пловдивчанин бил приет в болница с няколко прободни рани по тялото. Вчера служителите задържали извършителите на престъплението – две момчета от града, на 14 и 13 години. Установено е, че по-големият е с криминална регистрация и осъждан за грабеж. Пред полицаите непълнолетните са направили самопризнания за стореното.

Откраднатия часовник е намерен и иззет. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Пловдив, на 14-годишния е повдигнато обвинение. Взета му е мярка за неотклонение “задържане” за срок до 72 часа. Съучастникът му е отведен в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица.

В същото време бързо производство е започнато срещу 61-годишен жител на Кричим за кражба. Мъжът е заподозрян, че вчера по обяд отнел над 200 лева от заведение в града. Под наблюдението на районната прокуратура работата продължава разследващ полицай от РУ – Стамболийски.