Моторист удари момиче в центъра на Пловдив, предаде репортер на Trafficnews.bg. Той е идвал от църквата "Света Петка" в посока кръговото  на ОУ Душо Хаджидеков, минал светофара на пресечката с ул. "Капитан Райчо" и 30 метра по-късно на място без обозначения за пресичане вижда момиче, което тръгва да пресича на забранен участък.

Мотористът се опитва да реагира, натискайки спирачки, за да отклони траекторията на мотора, и от рязкото спиране самият той пада с мотора. В момента на падането удря пешеходката, която се намира фронтално срещу него.

Момичето, което е на видима възраст под 20 години, пада и си удря коляното. Странични наблюдатели викат линейка, която пристига след 15 минути, а през това време двамата се оттеглят на тротоара, за да я изчакат. Момичето е много изплашено, не говори, очевидно е в стрес от преживяното. Медицинският екип не е установил сериозни наранявания, въпреки това момичето е откарано за преглед. Мястото на произшествието е обработено от органите на реда.

Ясно е, че шофьорът на мотоциклета не е карал с повече от 50 км, а удареното момиче се е опитало да пресече по средата на улицата, далеч от пешеходна пътека.

Според моториста със сигурност младата пловдивчанка не е водач на МПС, защото в противен случай никога не би тръгнала да пресича по този начин.