Георги Георгиев от село Бенковски навърши 104 г. Мъжът е най-възрастният жител на Пловдивска област. "Всеки ден ям лимони, цял живот съм консумирал много месо и пържена сланина. Не съм слагал цигара в уста, пил съм алкохол само по 50 грама", твърди дълголетника.

Рождения си ден дълголетникът отпразнува заедно с роднини. Дядото има 2 внуци и 4 правнуци. Единственият му син починал преди 3 г.

"Оплаква се единствено от ставни болки и кръвно. Беше гледал по телевизията, че чаша с мед и вода, долепена до окото, помага за перде. Лекува се така в продължение на два месеца и сега вижда добре", обяснява снахата д-р Красимира Велева. Тя се грижи за столетника след смъртта на съпруга си.

По думите й свекър й притежава завидна памет. Помни с детайли случки от Втората световна война, където е участвал. Бил е готвач на фронта. Оттам се върнал с няколко медала, пише 24 часа.

В Бенковски казват, че бай Георги гласува на всички избори.

"Човек трябва да е отговорен. Искам държавата да тръгне напред и младите да имат по-добър живот, за да не бягат в чужбина", обяснява дълголетникът.