Жена, член на една от секционните избирателни комисии в Пловдив област, е припаднала тази нощ в Панаира. Инцидентът е станал в палата №7, където РИК 17 приема и обработва изборните протоколи от областта.

Присъстващи в залата разказват как на жената й прилошало и дори глътнала езика си. Няколко души се спуснали да й помагат. Била извикана и Бърза помощ. За щастие, сред членовете на една от секционните комисии от Кричим е имало медицинска сестра. Тя веднага се притекла на помощ и помогнала езикът на жената да бъде изкаран. Впоследствие пострадалата била качена в линейка.

Според свидетели на събитието причината за станалото с припадналата жена е преумора. Много от членовете на СИК се оплакаха от това, че за пореден път са чакали цяла нощ, за да могат да предадат изборните книжа. Те пристигнали от различните населени места в област Пловдив по различно време. Членовете на комисии от Кричим например били в Панаира около 1 часа тази нощ. Осем часа по-късно си тръгнаха уморени и недоспали от залата, а някои бяха твърди, че повече няма да участват в избори.

Някои от членовете на СИК се оплакаха и от недостатъчен брой столове в залата. За едни места имало, за други не. Трябвало да се редуват или да изчакат някоя комисия да бъде извикана да предаде документите си, за да се освободят местат й.

От РИК 17 обаче обясниха, че са били осигурени 1500 стола – достатъчно за членовете на комисиите в областта. Същевременно забавянията в обработката на протоколите било заради грешки, допуснати от секционните избирателни комисии.