Първите прогнозни резултати за Пловдив излязоха. Според тях ГЕРБ печели града, а в областта резултатът с БСП е изравнен, според 24 часа.

Партията на Бойко Борисов вкарва 5 депутата от Пловдив, а БСП 4, с по 1 мандат са Обединени патриоти и Реформаторският блок. Без да се отчитат преференциите пловдивските депутати ще са

ГЕРБ – Менда Стоянова, Вежди Рашидов, Атанас Ташков, Димитър Лазаров и Александър Държиков

БСП – Иво Христов, Георги Йорданов, Теодора Халачева, Донка Александрова

Обединени патриоти – Славчо Атанасов

Реформаторски блок – Николай Ненчев

Пловдив област

ГЕРБ – Константин Попов, Христо Грудев, Данка Зидарова, Младен Шишков

БСП – Георги Търновалийски, Манол Генов, Галин Дурев, Атанас Телчаров

ДПС – Джеведет Чакъров

ОП – Борис Ячев

Воля – Елена Аксиева

Според данни на Дарик радио обаче, картината за Пловдив-град е по-различна: 

5% разлика между ГЕРБ и БСП в Пловдив показват резултатите от паралелните проучвания на социологическите агенции в края на изборния ден. Според неокончателните данни за ГЕРБ са гласували 32% от стигналите до урните пловдивчани, а за  БСП – 27%. Трета политическа сила в града са ПК “Обединени патриоти” с 8,5% от гласовете. С близък резултат е ДПС със 7,8% . Пета политическа сила в Пловдив е ВОЛЯ – с 4,89% от гласа на избирателите.
 
При тези резултати ГЕРБ ще има 4 твърди мандата от 16 МИР в 44-то Народно събрание, а БСП 2 +1. Ако Реформаторският блок прескочи бариерата от 4%, също ще има един народен представител от Пловдив. По един депутат ще имат и ДПС, патриотите и ВОЛЯ на Веселин Марешки. 

Доволни ли сте от резултатите? Отговорът дайте НА ЖИВО във фейсбук страницата на TrafficNews.bg