Огнени пламъци обхванаха квартал Коматево, сигнализира читателка на Trafficnews.bg. Пожарът е избухнал на края на улица "Енос", там, където има много ябълкови дървета и нови къщи. На мястото на огъня са били забелязани две момичета на около 13 - 15-годишна възраст.

Според нашата читателка 10 минути преди да се разгори огънят, двете тийнейджърки пушели цигари. Други хора също са ги видели. хората предполагат не без основание, че момичетата са хвърлили фасовете си и с така са предизвикали пожара. Нашата читателка ги е видяла как се смеят, не са предприели нищо, след като са видели пламъците, и си тръгнали.

Огънят се е разнесъл много бързо заради вятъра. Опасно се е движел право към новопостроените къщи в квартала. Хората няколко пъти не са успявали да се свържат със 112, а когато това най-после се е случило пожарът вече се бил разраснал значително. Според хората пожарната кола е дошла след повече от 20 минути.

Имало е много уплашени хора с деца, които виждали как огънят отива към къщите им. Те започнали сами да изваждат маркучи, за да помагат на огнеборците. В крайна сметка пожарът вече е потушен.

Сега остава въпросът ще бъдат ли намерени виновниците за него, които да си понесат последствията?