Слаба е активността в Пловдив след първите 3 часа от изборния ден. Въпреки това в някои секции, където традиционно има струпване на хора, се оформят леки опашки. Такива са случаите в ОУ „Димитър Талев” в Кючук Париж, както и в гимназията по транспорт „Гоце Делчев”. Въпреки това хората минават бързо и не се наблюдават сериозни забавяния, съобщиха репортерите на TrafficNews.bg.

И нормално – пловдивчани не са се разбързали да гласуват рано сутринта. Избирателната активност в Пловдив-град до 10 ч. е най-ниската в цялата страна. Гласували са едва 4,79% от имащите право на глас. До урните са отишли 14 657 души. Право да подадат вота си имат 301 224 души.

Избирателната активност в страната към 10 часа е 8,44%, т.е. гласували са над половин милион българи, съобщиха от ЦИК. Това е с процент повече спрямо същия период на деня при предишните избори, които бяха за президент.

В Пловдив най-активни са жителите на район „Западен”. Там са гласували 2015 души, или 6,12%. Все още спят пък в „Източен”, където се намира и едно от най-любопитните за наблюдаване на всички избори места – квартал „Столипиново”. Активността към 10 часа там е била едва 3,43 процента, или 1570 гласували. Обичайно явление в „Столипиново” е активността да се засилва в по-късните часове, близо до края на изборния ден.

Вижте още информация за изборите от пресконференцията на РИК 16:

Какво очакват пловдивчани от следващото правителство - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: