Ремонтът се възобновява на 27 март понеделник. Това става след разрешение, дадено от министерството на културата. Писмото от ведомството е получено вчера и разрешава започване на изкопни работи в участъка от Меском „Попов“ до квартал Коматево.

Ще бъде прамехната паважната настилка, а пътното платно ще бъде свалено със 70 сантиметра. Докато трае реконструкцията движението ще се осъществява по временен път, чието трасе ще е успоредно на ремонтиращото се шосе. Фирмата – изпълнител на ремонта „Щрабаг“ има готовност още в понеделник да започне изграждането на временния път.

Също в понеделник археолозите започват работа по разкрития 400-метров участък от Меском „Попов“ в посока „Филкаб“, информира пловдивският кмет. По думите му, те са обещали да работят много бързо. Това което обследват, трябва да мине през междуведомствен съвет, обясни Иван Тотев и изрази надежда до две седмици това да приключи. Така ще може да започне изграждането на пътното платно по този среден пътен участък.

Тотев уточни, че ремонтиращото се шосе е разделено на три участъка – от Пловдив до „Филкаб“, от „Филкаб“ до Меском „Попов“ и оттам до Коматево. Най – тежка е работата в средния участък заради откритата археология, посочи кметът.

Ако археолозите и строителите успешно свършат работата си, до юни месец целият път до Коматево ще е готов, прогнозира Иван Тотев.