Районна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Александър за това, че при условията на продължавано престъпление е ограбил две жени.

Обвиняемият Александър заживял в Пловдив през 2015 г. По това време се запознал с пазачи на  новострояща се сграда в града, които му разрешили да се приюти в един от гаражите на недовършения обект. Той бил безработен и изпитвал сериозен недостиг на парични средства.

На 21 януари 2016 г. свидетелката Р.Б. била на работа в павилион за вестници в Пловдив. След като приключила работа, заключила павилиона и си тръгнала за дома. В това време била забелязана от обвиняемия, който решил да й отнеме дамската чанта. Той тръгнал след жената. Приближил се и издърпал чантата, след което избягал в обратна посока. Пострадалата се развикала за помощ, случайни минувачи подгонили обвиняемия, но не успели да го догонят. Жената носела в чантата си различни вещи, както и сумата от 188 лева. Тя подала сигнал в полицията.

На 24 януари 2016 г. свидетелката Н.Д. се прибирала към дома си пеша и преминавала по бул. „Пещерско шосе“ в посока към Железопътния прелез. Обвиняемият Александър я настигнал и издърпал дамската чанта от рамото й. Жената се опитала да предотврати отнемането, но той я блъснал. Пострадалата паднала на земята, а обвиняемият избягал. В чантата си жената носела 106 лева и други вещи, сред които и мобилен телефон, който обвиняемият продал. По-късно е бил задържан от органите на полицията.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.