Служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас заловиха крадеца, който в навечерието на Деня на жената нападна и ограби актрисата Ива Папазова. Случката се разигра в бургаския комплекс „Лазур”, а 16-годишните Никита и Юрий бяха героите, които върнаха документите и вещите на жената, съобщава "Флагман". 29-годишният А.Д. от Бургас е с криминално минало и това не му е първата кражба. В Деня на влюбените бургазлията нападнал в гръб 54-годишна жена в района на ж.к. „Славейков”.

Той я съборил на земята и я ударил в лицето, като отмъкнал дамската й чанта, съдържаща лични документи, дебитна и кредитна карти, сумата от 10 лева и мобилен телефон. С една от отнетите банкови карти А.Д. направил опит за неправомерна транзакция и така бил сгащен в действие. Въпреки това продължил в престъпленията и на 11.03. т.г. проникнал в жилището на 51-годишен бургазлия, намиращо се в ж.к. «Лазур», откъдето откраднал около 300 евро и 400 лв. След като бил заловен от служители от отдел

„Криминална полиция” при ОДМВР – Бурас и Второ и Пето Районни управление – Бургас , А.Д. направил пълни самопризнания и описал механизма на извършените от него деяния. Униформените са провели множество действия по разследването: разпознаване, разпити на свидетели и събиране на доказателства за съпричастността на 29-годишния бургазлия към двата грабежа и домовата кражба. А.Д. е  „задържане под стража” за срок от 72 часа. Работата по случаите продължава.