ОДМВР – Пловдив започна проверка по публикацията на TrafficNews.bg "Кифли се хвалят на живо във Фейсбук как карат със 100 км/ч из Пловдив". Снощи публикувахме потресаващо видео, което показва как жена шофира с над 100 км/ч  по Асеновградско шосе. През това време седящата на пътническото място нейна приятелка снима „подвига” със своя смартфон и го излъчва на живо в профила си във Фейсбук.

Операторката посочва километража и пояснява, че се движат със 140 км/ч. Операторката превключва на предна камера, за да видят приятелите й във Фейсбук нея и шофьорката. Двете започват да позират, като шофьорката дори пуска волана, за да поразмята ръце, опитвайки се да нацели ритъма на бумтящата музика. 

През това време скоростта е увеличена, а водачката на автомобила, без да забави, преминава през светофар, който все още е на червено, когато тя навлиза в кръстовището. „Ако някой полицай види това…”, коментира операторката доволно. Най-стряскащото  е, че  на задната седалка на колата седи малко момченце. 

Текстът вече е прочетен над 55 000 пъти, а форумът на сайта буквално се взриви от коментари на възмутени читатели. повечето от тях зават въпроса Къде е полицията и кога ще санкционира двете камикадзета. 

 "По повод разпространен в социалната мрежа и медиите видеоклип с опасно и демонстративно шофиране от млада жена, която извършва няколко нарушения на Закона за движение по пътищата ОД МВР Пловдив започна проверка. Днес е установена самоличността на участничките във видеото – водачката на лекия автомобил и нейна спътничка. Изяснено е, че материалът е заснет по време на придвижването им по Асеновградско шосе в Пловдив. Предстои да бъдат издирени и разпитани свидетели на случилото се. След приключване на проверката се предвижда да бъде взето административно отношение от служители на сектор “Пътна полиция”, съобщават от полицията. 

Двете момичета са на 24 години и са от Пловдив. Активни участнички в нощния живот, едната от тях е майка на детето, което се вози на задната седалка.