Вики от Капана и майка и Гергана отлетяха за Москва. Това стана с полет FB363 в неделя в 15.30 ч. Майката е изпълнена с благодарност към всички, които направиха възможен този полет, съобщи БГНЕС. Вики е на 11 години, от рождение е с детска церебрална парализа. Усмихната и интелигентна, тя е затворена в ограниченията на страданието си. Специално направено за нея колело й помагаше да раздвижва краката, да поддържа мускулатурата, а и да се чувства като всяко друго дете на нейната възраст.

През октомври колелото беше откраднато. В опит да се открие, майката публикува призив чрез социалните мрежи със снимка на момиченцето и розовото колело. Ефектът бе неочакван. Колелото така и не бе открито, но много бързо няколко души предложиха да финансират направата на друго. Стана така, че Вики получи ново бяло колело, съобразено с нейните нужди, а още няколко деца с ДЦП също бяха зарадвани, защото събраните средства, както обяви още тогава майката Гергана Николова, ще бъдат вложени именно в това.

В кампанията няколко пъти се появи и Вики, която буквално изуми хората с усмивката и добротата си. И когато стана ясно, че надежда за подобряване на състоянието й има, но са нужни средства, помощта не закъсня. От пет години Вики е включена в програмата "Нови клетъчни технологии в медицината" към руския Онкологичен научен център в Москва. При първото и посещение там са съхранени стволови клетки за 14 вливания. Още първият път има сериозно подобрение в говора и страбизма на детето.

Лекарите дават надежда, но всяка процедура, заедно с престоя и пътуването, струва 6400 евро. Сума, непосилна за семейството. И тук идва помощта, която оказаха много добри хора.