Тома Ендрев - избягалият опасен затворник от Пловдивския затвор, е заловен тази сутрин в 9,30 часа, разбра Trafficnews.bg. Задържан е на улица „Хан Телериг“ в Кършияка, където се е укривал в апартамента на бивш затворник. 
 
В момента работата на полицията продължава, в апартамента са открити и наркотици, разбра Trafficnews.bg. Няма данни за оказана съпротива от страна на Тома Ендрев.
 
Припомняме, само преди два дни истински екшън се разигра в Кършияка. Три полицейски коли обградиха къща близо до гара Филипово, а десетина полицаи влязоха в нея. Причината беше пак избягалият затворник Тома Ендрев. В сградата обаче не намериха никого. Сега се оказва, че избягалият затворник все пак се е укривал точно в този квартал на Пловдив.
 
32-годишният Тома Ендрев е изчезнал, докато го придружавали пеша от затворническото общежитие към централния корпус на затвора, които се намират на около 300 метра един от друг. За преместването не е използван специализиран превоз, което е драстично нарушение на правилата, а затворникът е бил без белезници.

„Мъжът е избягал и се е укрил в междублоковите пространства, надзирателят не е успял да го догони”, съобщи говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.
 
Мъжът излежава 18-годишна присъда за жестоко убийство, извършено през 2003 г. Тогава уби хазяина си и за да прикрие престъплението, разчлени и скри трупа му в чувал, който хвърли пред блок в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Ендрев е осъждан многократно за грабежи.