Сдружението Джордж С.Маршал-България ще отбележи 20-тата годишнина от кандидатстването на страната ни в НАТО. Събитието ще се отвележи с дискусия за преспективите и предизвикателствата пред България.

Дискусията се провежда под патронажа на Президента Петър Стоянов, като в нея ще вземат участие г-н Стефан Петров – служебен заместник-министър на отбраната на Република България, г-н Роберт Пшчел – представител от Главната квартира на НАТО и доскорошен директор на информационния офис на НАТО в Москва, полк. Джеймс Кроухърст – аташе по отбраната на САЩ в България и г-н Торстен Гайслер – ръководител на фондация „Конрад Аденауер“ в България.

Модератор ще бъде доц. д-р Велизар Шаламанов – служебен министър на отбраната на Република България в периода от август до ноември 2014 г.

По време на събитието ще бъдат засегнати темите за развитието на НАТО през последните 20-30 години и приноса за сигурността на югоизточна Европа и черноморския регион, българското участие в успеха на организацията на Североатлантическия договор и развитието на Европейската отбрана, както и бъдещето на НАТО и приноса му към сигурността в ЮИЕ в следващите 10-15 години.

Събитието ще се проведе в петък, 24 февруари 2017 г. от 17:30 до 20:00 ч. във Военния клуб в гр. Пловдив и се организира от сдружение „Джордж С. Маршал“ – България, съвместно с дирекция „Публична дипломация“ на НАТО, Министерство на отбраната на Република България, фондация „Конрад Аденауер“ в България.