Образувано е досъдебно производство спрямо избягалия от пловдивския затвот Тома Ендрев, на 32 години.

Снощи около 21,30 часа,  Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип „Хеброс“ към Централния корпус на зандана, които се намират на близко разстояние.

Затворникът е получил наказание от началника на затвора, тъй като предишния ден се е отклонил от работното си място. Мъжът е бил засечен с приятелката си на Главната, докато трябвало да бъде на работа. По тази причина му е наложено наказание няколко денонощия в изолатора. Бил е взет от конвой около 22 часа, но така и не стигнал до карцера. 

 Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Ендрев е побягнал в посока към близките жилищни сгради и е успял да се скрие в междублоковото пространство.

До момента Тома Ендрев не е задържан и е обявен за издирване. Предвиденото наказание за горното престъпление е до 3 години лишаване от свобода.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се изясняват всички факти и обстоятелства около бягството на лишения от свобода.

Тома Ендрев е криминално проявен.

От месец май 2005 година той изтърпява едно общо наказание от 18 години лишаване от свобода, определено му след групиране на множество присъди, включително и на осъждане за убийство.

 Снимка: в.Марица