Дайте малко въздух на семейството ми и ме пуснете поне под домашен арест! Тази молба отправи към съдия Иван Ранчев задържаният за двойно убийство пловдивски полицай Венцеслав Караджов.  Днес той обжалва пред Апелативен съд решението на Окръжен до остане зад решетките. "Непрекъснато давам различни  сведения в съда, но никой не ме взема насериозно. Не ме разпитват, не участвам в никакви следствени действия. Не виждам какво би се променило, ако съм с друга мярка за неотклонение. Аз съм невинен!" заяви Караджов. 

За пореден път обаче молбата му бе отхвърлена и съдията реши да не променя най- тежката мярка за неотклонение. Мотивира се с тежестта на извършеното престъпление и предстоящите процесуално- следствени действия - експертиза на плейстейшъна на сина на полицая. 

Решението на Апелативния съд е окончателно и в следващите месеца полицаят ще остане в ареста, освен ако здравословното му състояние не се влоши. 

"Ако бяха освободили Караджов, досега с него да сме разкрили убийството!," заяви адвокатът му Зоя Тошкова, която е бивш следовател, като не пропусна да се застрахова , че се шегува. 

Максималният срок, в който Караджов може да остане зад решетките е 1,6 месеца. Той е в ареста от 10 месеца.