17-годишната Даниела, която в началото на месеца вдигна накрак пловдивската полиция, заради сигнал че е отвлечена, за пореден път е избягала от кризисния център "Майка Тереза" в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Момичето за последните две години е обявяванo за издирване 12 пъти. Тя е останала само две седмици в центъра преди отново да изчезне. На 16 февруари е напуснала дома за временно настаняване и от тогава от нея няма вест. 

В началото на февруари 28-годишният пловдивчанин Запрян Стоянов разлепи обява, че девойката е отвлечена от пазарджишки сводници. Два дни по-късно той бе арестуван по обвинение в противозаконно лишаване от свобода на непълнолетна девойка. От полицията съобщиха, че Запрян е държал насила момичето в дома си, вързано с белезници за леглото.  

Същевременно въпросната Даниела се появи във вихъра на цялата суматоха, заяви че не е отвлечена, а е била у приятелка и след като бе разпитана, полицията я върна в кризисния център, където по принцип тя трябва да дочака пълнолетието си.  

Междувременно Запрян бе освободен от ареста и даде интервю за Trafficnews.bg , в което разказа за обърканите си отношения с двете девойки. Оказва се, че той е бивше гадже на Даниела. Към деня на изчезването си момичето живеело в квартирата му от близо 4 месеца, но съжителствали на приятелски начала. Разказва, че Даниела работила като проститутка, намирала си клиенти сама и той нямал нищо общо с нейния професионален избор.

Даниела е публикувала свои профили в няколко сайта за запознанства, където се представя с псевдоним за 19-годишна и твърди, че си търси "спонсор". 

Проверка на TrafficNews.bg установи, че при последното си бягство Даниела не е потърсила Запрян и не е в дома му. Според него, техни общи познати са я видели в ЖР "Тракия".