Зимните курорти “Пампорово” и “Чепеларе” отчитат най-успешния си зимен сезон досега. Това каза за „Фокус“ кметът на Смолян Николай Мелемов. За добрия сезон влияние са оказали няколко фактора. На първо място това е снежната зима, а според Мелемов положителен ефект има и от рекламата.

„Смея да твърдя, че през последните години туризмът и в селата е много добре развит. Община Смолян участва в няколко трансгранични и европейски проекта и разви няколко туристически обекти. Сред тях са Момчилова крепост, Каньонът на водопадите, Пещера „Калето“ над село Кошница. Стараем се да влагаме средства в туристически обекти, които да привличат туристите и да са в помощ да бъде създаден един голям общ продукт за общината, за да може и лятото да се привличат посетители“, каза кметът.

Община Смолян е започнала инициатива за издаване на карти за безплатен достъп на деца до ски-пистите в „Пампорово“. Идеята на общината е всички деца да имат възможност да се научат да карат ски, като за целта е обособена малка ски-писта.