Бързо производство е започнало срещу пияния шофьор, който избяга от катастрофа късно снощи, а автомобилът му се запали минути по-късно. 39-годишният Димитър е седнал зад волана на колата с 1,4 промила алкохол.

Припомняме, че около 23 часа снощи, на кръстовището на булевард „Руски“ с улица „Гладстон“ е станало пътно-транспортно произшествие между лек автомобил Фолксваген и такси. При катастрофата няма пострадали, причинени са били незначителни имуществени вреди.

След удара Димитър не е спрял, за да изчака пристигането на служители на МВР, а е продължил да управлява автомобила си по булевард „Шести септември“ в посока „Цариградско шосе“.

Малко преди складовете на булеварда, автомобилът се възпламенил. Диимитър забелязал, че вратата на базата била отворена, влязъл вътре и напуснал горящата кола, след което се обадил на тел. 112.

Пристигналите на място полицаи установили, че водача е употребил солидно количество алкохол.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно са започнали процесуално следствени действия. До момента е установено, че колата се е възпламенила от техническа неизправност, причинена най-вероятно при пътно-транспортното произшествие. Няма данни за умишлен палеж на автомобила.

По бързото производство е извършен оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени за пожаротехническа и техническа експертизи.

Димитър е задържан за срок от 24 часа.