Деветима шофьори са задържани от полицейските служители през уикенда. Мащабна полицейска акция беше проведена на територията на районните управления в областта. Един от основните акценти в нея бе контролът над участниците в движението.

Така при рутинни проверки в полезрението на униформените попаднаха 24-годишен и 19-годишен от Панагюрище, както и 22-годишен от село Виноградец. Те били зад волана под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и марихуана.

28-годишен от село Огняново, 37-годишен от Пловдив и 47-годишен от село Ивайло управлявали возилата си съответно с 1.61, 2.42 и 2.12 промила. Единият дори предизвикал пътно-транспортно произшествие, като се блъснал с джипа си в преминаваща лека кола. За радост всичко се разминало само с материални щети.

Да шофират като неправоспособни, били установени 46-годишен от Пазарджик, 31-годишен от пловдивското село Куртово Конаре и 20-годишна от софийското село Чавдар. И тримата били без шофьорски книжки, които им били отнети за други извършени от тях нарушения на правилата за движение по пътищата.

Срещу всички водачи са образувани полицейски производства.