Ниските цени, високите пенсии, сметките за ток или пък хубавото време биха накарали жена от Пловдив да излезе на улицата, за да продава имуществото си? Или пък причините се коренят точно в обратното - в суровата българска реалност. Дори в слънчевите дни се сблъскваме със съдби, които хвърлят сянка върху умовете ни.

Жената, на възраст около 60 години, нареди предмети от дома си на тротоара на улица „Младежка” в Пловдив, с надеждата някой да откупи някой от тях. Сред предлаганото са картина, дрехи, накити. Ясно е, че става дума за лични неща, а не за бизнес. Тук не се гони печалба, а се търси помощ. А помощта идва само когато човек е в нужда.

Не знаем какво е накарало жената да продава вещите си. Тя не пожела да разкрие това пред репортер на TrafficNews.bg. Няма как да я виним – никой не обича да говори за тегобите си.

Но тази жена ни накара да се замислим за трудностите. За света, който ни заобикаля. Извън интернет, извън дребните проблеми на ежедневието, дори извън хубавото. Защото не само пловдивската, но и цялата българска реалност е изпълнена със сенки, които да помрачат дори най-слънчевите дни. И зависи от всички ни, най-вече от тези с властта да го направят, да променим това.