Бездомни мъже от Пловдив, потърсили подслон в чакалнята на жп гарата в Пловдив, ще получат подкрепа от социалните. Тримата възрастни, всеки от които носи името Георги, са се крили от студа в сградата на гарата. Сега обаче има шанс да намерят място в старчески дом.

Те са били посетени от представители на общината и „Социално подпомагане”. Получили са якета, обувки и шапки. Мъжет са част от 50-те бездомни души, които ще получат някаква помощ под формата на дрехи. Доброволци пък осигурили домашно приготвена храна и допълнителни дрехи за хората в нужда.

Тримата Георгевци са получили и консултация от Веселина Бoтева, директор дирекция "Социална политика" и представители на дирекция „Социално подпомагане“. Мъжете са попълнили необходимите заявления за издаване на лични документи. След като получат своите лични карти, те ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат настанени в старчески дом, както и да получават социална пенсия.

Заместник-кметът Георги Титюков е обещал, че мъжете ще бъдат включени в общинската програма "Топъл обяд", която осигурява храна на 2060 крайно нуждаещи се и социално слаби жители на Пловдив до 30 април.