Трима души са били задържани с наркотици в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от служители на Второ районно в Пловдив.

В четвъртък по обяд в района на Младежки хълм били проверени два леки автомобила ауди. От 25-годишен пловдивчанин, пътник в едната от колите, са иззети 0.506 грама марихуана. 0.674 грама от същия наркотик пък били намерени у водача на другия автомобил - 24-годишен от Варна.

По същото време на кръстовище между булевард „Шести септември“ и улица „Св. Валентин“ криминалистите засекли 26-годишен мъж от града, с полицейска регистрация и присъда за наркотици. Той носил в себе си 5 топчета и цигара с марихуана с общо тегло 1.707 грама. Тримата извършители са отведени за денонощие в районното управление, а впоследствие мярката на последния е удължена на 72 часа.

Пак в четвъртък за притежание на наркотици в полицейския арест попаднали 34-годишен пловдивчанин и 35-годишна жителка на Чепеларе. При обиск на мъжа полицаи от Пето районно иззели пакетче с хероин, а служителите на реда в Асеновград установили, че жената държи в дамската си чанта над 2,5 грама марихуана. Ден по-рано около 3 грама от същия наркотик били открити у 32-годишен мъж от областния град, засечен от екип на Четвърто районно на улица „Отец Паисий“. Образувани са шест бързи производства, материалите са внесени в районната прокуратура.