Справка от мобилен оператор ще доказва истинността на показанията на свидетел по делото срещу адвокат Владимир Елдъров.  Днес той, таксиметровият бос Радослав Керанов, дясната му ръка Милко Доевски, шампионът по бокс Мартин Поптолев, Светлин Спасов,  Владимир Бодуров и Петьо Пенев ще се изправят пред съда. Срещу тях има обвинения за подбудителство за убийство, няколко палежа и кражба. 

В едно от предишните заседания един от свидетелите по делото- Иван Велков заяви, че в деня на президентските избори спрял пред дома му и му казал, че Велков е свидетел по негово дело. „Думите му бяха: Свидетел си по мое дело, то няма нищо общо с онзи случай. Недей да свидетелстваш”, каза Велков.

Адвокатът отрече и двамата бяха изправени в очна ставка. В последствие в съда се яви свидетел, който потвърди, че във въпросния ден Владимир Елдъров е бил в Съединение, където строял свинарник. 

Обвинението поиска справка от мобилния оператор, която да установи дали във въпросния ден подсъдимият е ползвал служебния си телефон и от кое място. На заседанието днес тази справка ще бъде огласена. 

Днес заседанието продължава с изслушване на записите от специалните разузнавателни средства. На миналото заседание съдът е изслушал 8 часа записи, предстоят още толкова. 

На този етап подсъдимите не са давали обяснения. 

Очаквайте подробности в TrafficNews.bg!