В Пловдив се търсят командоси! Със заповеди на министъра на отбраната на Република България и на командира на 68-ма бригада Специални сили е обявен прием в 68-ма бригада Специални сили в гарнизон Пловдив на войнишки длъжности за лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина.              

Обявата ще бъде публикувана в интернет страницата на МО и в структурите на Централно военно окръжие.

До 31.03.2017 г., кандидатите за обявените вакантни длъжности да подават заявление до командира на 68-ма бригада Специални сили чрез структурите на Централно военно окръжие. Конкурсът ще се проведе за времето от 28.06.2017 г. до 30.06.2017 г. и ще включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Конкурсът ще бъде предшестван от необходимите медицински прегледи.

Издържалите успешно изпитите и приети на военна служба, в зависимост от заеманите длъжности, предстои да преминат подготовка. Те ще изпълняват задачи, свързани с изпълнение на парашутни скокове, високопланинска и алпийска подготовка, ще стрелят с различни видове стрелково оръжие и друга специализирана подготовка, които ще ги изградят като оператори от Силите за Специални операции на България. Така бъдещите командоси ще бъдат подготвени да защитават целостта и независимостта на страната ни и да изпълняват задачи за противодействие на съвременните рискове и заплахи.