Жителите на Дълбок извор, където днес бе удушена възрастна жена, са в шок от случилото се. Още от сутринта тема номер едно в населеното място е зверското убийство. Мнозина споделят, че подобна жестокост заслужава най-тежкото наказание.

"Смърт за смърт", за това призова пред TrafficNews.bg Веселин Саръсакълов, който е съсед на старицата. Той описва 80-годишната баба Иванка като кротка жена. Живеела сама, а синът и дъщеря й работели в Пловдив.

Ромката Донка, която е задържана за убийството на 85- годишната Иванка Кукова, помагала на възрастната жена в домакинството, разказаха хора от Дълбок извор. Тя през ден ходела до къщата на пенсионерката да премете или да свърши нещо по двора. Кукова й се отблагодарявала като й давала по някой лев. 

Днес сутринта циганката пак навестила Кукова. Какво се е случило между двете жени все още не я ясно, но двете се скарали за някакви пари. По-късно снахата на Иванка я открила вкочанена на двора. Предполага се, че по време на скандала Донка озверена, се нахвърлила върху възрастната жена и започнала да я удря и души. 

Циганката е задържана и в момента полицията я разпитва.

Какво още споделиха хората от селото може да видите във ВИДЕОТО: