26-годишен младеж вдигна на крак полицията в Пловдив тази вечер. Около 19 часа в района на Аджисан махала отекнали поредица от изстрели. Съседите се изплашили и  подали сигнал в полицията, оказало се че 26-годишният Николай прекалил с алкохола и изпразнил пълнителя на газовия си пистолет. Полицаите арестували младежа и иззели оръжието, което се оказало законно.

"Чухме изстрели и се стреснахме. Тук редовно се стреля, притеснявам се да пусна децата си да играят", разказа пред TrafficNews.bg Марияна, която живее в съседство.

Николай натиснал спусъка 22 пъти, а гилзите паднали върху кола, която била паркирана пред блока. Баща му също бил в апартамента и е разпитан от униформените. Преди година Николай бил арестуван отново за стрелба през прозореца, но след снемане на обясненията му бил освободен.

 

Ето и видео от мястото: 

Ето и видео, което показва какви могат да бъдат последствията от стрелба с газов пистолет на 2-3 метра. В конкретния случай опасността е много по-голяма, тъй като Николай се е намирал на тераса и е възможно до него да е имало и други хора.