Интересно съвпадение се получи по двете дела срещу кмета Иван Тотев и бившата му съпартийка Райна Петрова, която оглавяваше район „Централен”.  Двамата утре ще се явят пред съда почти в един и същи час, както и на няколко метра един от друг.

В 10.00 часа сутринта Апелативният съд ще гледа обжалването на кмета Иван Тотев за отстраняването му от длъжност от Окръжния съд. Ако апелативните магистрати потвърдят решението на своите колеги, то ще бъде окончателно и Общинският съвет ще трябва да избере временно изпълняващ длъжността кмет. Делото ще се гледа във 2-ра зала на Апелативен съд.

Половин час по-рано стартира и делото срещу  Райна Петрова. То ще бъде в 10-та зала на Съдебната палата, която се намира точно срещу помещението, където ще се гледа отстраняването на пловдивския градоначалник. Припомняме, че бившата кметица на „Централен” е обвинена в длъжностни престъпления, които са свързани с облагодетелстване на фирмата на Надежда Минчева чрез нарушени правила по Закона за обществените поръчки.

Друга интересно съвпадение е, че и двамата използват един и същи адвокат – Красимир Елдъров. Как той ще бъде и на двете места не е ясно, но е възможно той да поиска отлагане или по някое от делата да влезе втори адвокат.