През 2017 година ще се работи приоритетно за разширяването на отсечката Пловдив-Асеновград – най-опасния път в България. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив областният управител Здравко Димитров.

По думите му през настоящата година ще се работи с приоритет също по разширяването на Околовръстното шосе на Пловдив.

„Това са важни проекти за Пловдив и региона. Виждате в София с какви мащаби се изградиха Южната и Северната дъга и как нещата придобиха друг оттенък. Животът там стана по-различен. Да си пожелаем и тук в Пловдивска област хубавите неща да се случат“, коментира Здравко Димитров.

Той подчерта, че през 2017 година ще се продължи активната работа по проектите, свързани с концесията на летище „Пловдив“ и с каскада „Въча“. „Трябва да има живот на летище „Пловдив“. Не ми е приятно там да виждам само охраната. Не е редно и не е хубаво за Пловдив и региона.

Продължаваме да работим и по проекта за каскада „Въча“ и за осигуряването на питейна вода за Пловдив и областта“, каза още областният управител. Според Здравко Димитров Пловдивска област напредва в своето развитие. „Тук е „Тракия – икономическа зона“. Има много нови предприятия. Няма как да не сме доволни.

Община Марица е една от водещите в областта. Очакваме още по-големи инвестиции, а ние сме длъжни да създадем подходящи условия за инвеститорите“, подчерта Димитров. Областният управител отчете 2016 година като сравнително добра и плодотворна.

„Поставиха се основите на съвсем нови проекти, а някой неща продължих от предния ми мандат като областен управител. Все пак дори един мандат от 4 години е малко време, а какво остава да се случи нещо сериозно и толкова важно в рамките само на една година“, коментира Здравко Димитров.