Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова заяви, че не очаква промени в ръководствата на областните дирекции на полицията по време на мандата на служебното правителство. "В тези два месеца основната цел на служебното правителство е провеждането на изборите. За два месеца не е редно и целесъобразно да се правят кардинални промени. Това, разбира се, е само мнение, зависи от целите и задачите, които ще бъдат поставени. Засега не знам кой ще бъде новият вътрешен министър" коментира Бъчварова за TrafficNews.bg. 

Днес тя беше в Пловдив за среща с ръководството на ОД МВР и даде много добра оценка на работата на пловдивската дирекция. "Има значително снижаване на ръста на престъпленията, увеличаване на разкриваемостта. Ръководството на пловдивската дирекция показва много добро разбиране на целите и задачите на тази операцията за овладяване на битовата престъпност.  Това включва приоритетна работа с криминалния контингент, видимо присъствие в населените места.  Трябва да заложим на превенцията, в която да се включат всички институции, които имат правомощия по отношение на битовата престъпност,  местните власти, социалните служби, трябва да има програма на рехабилитация на излизащите от затвора. Необходима е много добра организация на патрулно- постовата дейност и работа със самотно живеещи хора", заяви Бъчварова. 

Според нея Министерството на вътрешните работи трябва да продължи с по-добрата си реорганизация и в структурно, и във функционално отношение, и въвеждането на новите технологични решения, усъвършенстването на информационните системи, повече автомобили.

По повод репликата от речта на новия български президент Румен Радев министър Бъчварова коментира: Факт е, че ни остава една седмица – така беше заплашителна тази реплика, но нека да проявим толерантност към новия президент – той няма опит, екипът му няма опит, това се видя и от словото. Надявам се скоро това да бъде компенсирано.