Пътят Пловдив - Асеновград, придобил печалната слава като път убиец, на второ място по жертви в страната, "защити" името си. След като днес сутринта тук стана катастрофа между два леки автомобила, единият от които беше с отнесена предница, сега нова катастрофа затруднява движението. Отново са се ударили два леки автомобила, щетите и по двата са солидни. Предната дясна част на едната кола е смачкана до неузнаваемост. По шосето, което точно в този участък не е заледено, се търкалят вещи от автомобилите.

На мястото има полиция. Причините за произшествието се изясняват, по първоначални данни пострадали няма.

Припомняме, дългоочакваният ремонт на пътя Пловдив-Асеновград ще започне най-рано през март. В началото на ноември от АПИ обявиха победителя в обществената поръчка, на стойност почти 20 милиона лева. Ремонтът включва пълна промяна на пътя, на който за последните 5 години станаха над 400 катастрофи, със стотици ранени и десетки убити.

10-километровата отсечка ще се удвои от изхода на Пловдив до табелата на Асеновград. Освен чисто нов път, ремонтът  предвижда изграждане на две кръгови кръстовища на разклоните за Крумово и Куклен. Проектът включва и подлез с височина 4,7 м до Долни Воден, през който да минава по-едрогабаритна техника. На разклона за Горни Воден пък трябва да се изгради двуетажно съоръжение.
 
В момента натоварването е изключително голямо, като по пътя минават над 23 000 коли за денонощие. Трасето се ползва се от пътуващите към областите Кърджали, Смолян и Хасково. Свързва Пловдив с Асеновград, но прави и основните връзки с летището, с Бачковския манастир и с курорта Пампорово. От него се пътува и към предприятията в промишлената зона около Куклен.